Tabung

My Friends

Thanks

Friday, March 25, 2011

Tikus Rumah

sumber : google

Takut tikus tak..? geli..?
emm..kebanyakan orang geli saja tapi lain pada aku..takut + geli = pakej 
(aku panggil Cik Ti)
Ni yang terjadi kat rumah aku sejak kebelakangan ni..huh! tak tau laa mana mai 'Cik Ti' ni..

Sebelum nih time kami melepak tengok tv dia main lalu ja..
tu pun aku dah melompat teruk..
hahahha..tak boleh blah..dah alergik dah aku nih..
Sekarang nih semakin menjadi oii..habis mengodek barang² kat dapur tu..
paling aku tak tahan habis kedalam tong sampah pun dia nak masuk..aku dah gelabah,huhu..
tabik Cik Embun, bila kala dengar jer Cik Ti buat kerja terus dia p cari..kah kah kah..aku..?
yaaa..aku panjat atas kurusi bajet² Cik Ti tak dapat cari aku..wakakaka

Tapi malangnya malam tu masa Cik Embun nak cekup plastik sampah tu 
(masa tu Cik Ti ada dalam tong sampah) tak sempat laa..
dia dah bau dulu kehadiran Cik Embun..
so, dah Cik Embun tak dapat, aku pun takut aku masuk bilik terus membuta..
bijak kan ! hahaha..

Next day pulak kemarin, masa ni ada 3 orang dalam rumah aku, Cik Embun dan akak aku..
dia buat hal lagi masuk dalam tong sampah, Cik Embun dengan lajunya p 
cekup plastik sampah tu dan ikat..hahah
hoyeah ! berjaya..dah tu menjerit satu rumah..pintu belum buka makanya 
Cik Embun sedang memegang plastik sampah yang mengandungi Cik Ti..kahkahkah.
.terus akak aku buka pintu Cik Embun campak plastik tu kat luar camtu ja..
wehh ! kang dia gigit plastik tu kang dia balik balas dendam camno..?
aku tetap tak berani dengan position aku atas kerusi lagi, 
Cik Embun yang keluar p kutip plastik tadi masukkan dalam tong sampah 
besar depan rumah..terus ditutup rapat...huh ! legaaaa..

Dan semalam, sesalan pada diri masing²..wakakakaka..rasa kesian pulak..
rupanya ada lagi sekor..ish..camno nak buat nih..
nk buat cam yang haritu tak sampai hati dah..mesti dia pun tengah cari kawan dia agaknya kan...
emm..apa boleh buat..dia mana boleh duduk dalam dunia kita nih..
ya la sekarang pun banyak penyakit daripada Cik Ti nih..
kita bukan sengaja nak bunuh dia tapi bagi mengelak sebarang penyakitkan..
semalam banyak aku search pasal Cik Ti nih..

Tadi pagi orang kutip sampah datang dia nampak aku kat luar dia tanya ada sampah ker tak..
aku dah cakap ada dia pulak suruh aku buka tong sampah tu ambil sampah bagi kat dia..? 
weh..kalau aku berani dah lama aku bukak lol...last² dia tak ambil pun sampah tu..
kurang asam betul laa..makan gaji buta..
aku sebenarnya kesian kat Cik Ti yang duduk kat dalam tu..ish..

....MENYESAL...

Wednesday, March 23, 2011

Kembali

Morning all..
ya rabbi..lama bebenor aku tak update, sebulan 2 hari kot...ekeke
tak tau lah mood betul² terpesong + malas berganda..
apa boleh buatkan..lagi pun busy dengan kerja aku tu...
ya tuhan, terlalu banyak hingga menyebabkan aku berpotensi menjadi sebuah robot..
percaya tak..? haha mesti tak percaya kan..tapi sesungguhnya boss aku percaya.
hah laa dia yang bagi aku kerja yang melangkaui batas tenaga aku.

ok STOP !
kena continue kerja..kahkahkah
insya'ALLAH nanti lunch time aku blogwalking..ahh rindunyaa..hihihi


** Thanks kepada yang singgah semasa ketiadaan tuan pondok, hehehe..