Tabung

My Friends

Thanks

Thursday, September 30, 2010

Kebetulan @ Kenyataan..??

Baru jer dapat call tadi terjadinya excident pada orang yang aku sayang..uwaaa...
nasib baik tak ada apa²...

Sebenarnya yang nak aku cerita kat sini ada bersangkut dengan entry aku sebentar tadi..

Kalau di ingatkan balik, 6 bulan lepas aku mengantuk sangat²..pastu aku pun cakap dengan seorang kawan aku neh..asal aku mengantuk sangat neh padahal baru pagi..dia kata kalau ikut orang tua kalau kita tetiba mengantuk ada lah tu sesuatu yang tak elok bakal berlaku..tup-tup akak aku call dia baru excident...Nauzubillah..

Semalam pun masa aku mengantuk sangat tu pun aku ada gak beringat..aku baca ayat kursi banyak² semoga tiada apa yang terjadi pada orang² yang aku sayang..tapi bila dah terjadi, semua itu takdir...


Tuhan lagi Maha Berkuasa & Maha Mengetahui..Dia tak kan uji umat dia kalau dia tahu umat dia tak mampu hadapi...amin..

Tidurku Semakin Indah....

Semalam sangat lah syahdu aku tidur tak ingat dunia, 
sedang asyik layan drama bersiri Siti Kelembai aku boleh terlelap..
mahu tak nyerr sambil tengok tv berkelubong selimut cinta sejatiku itu...weee...~

Sedar² sebab handphone bunyi, lepas tu tetiba pulak terlelap semula..haru sungguh cik lily ni.
Lepas ada pulak hati nak layan Mertua vs Menantu dalam keadaan mata terpejam telinga mendengar..
wahh..kelas kau kan cik lily..sudahnya..

cik embun : weii pompuan akak nak tido dah neh..
            ko nak tido sini ker..??
cik lily  : lah..dah abes ker citer mertua tuh kak...??
cik embun : hotak ko...da ler membute lagi nak tanye...
            dah lah..aku nak tido...
cik lily  : emm..k lah..kiter pun nk tido gak....

waahhh...sekejapan jer aku masuk bilik terus terlelap..sedar² dah azan subuh..alhamdullillah.. :)


**Habis lah kau ni cik lily...kemain nak layan drama w/o 
  satu episod pun terlepas..
  rasanya Twilight series dah start ditayangkan 
  di 8tv..uwaaa..aku da terlepas 1st episod..sob³...

Tuesday, September 21, 2010

Salam Lebaran..Syawal ker - 12..

Salam Aidilfitri kepada semua kawan²..jiran² dan yang sewaktu dengannya...
dengan bangganya..cewahhh dah ler lambat ucap Selamat Hari Raya...
huuuuu...sesungguhnya cik lily begitu busy tak tahu apa punca sampai terlupa nak menyapu sawang kat sini..

Aku busy dengan kerja masa iftar haritu sebab nk cover paperwork tak nak bagi bertimbun lepas cuti..hampeh..
sama gak jawab ehh...ada pembantu pun cam hantu tak boleh tolong....

Ni pun dah 3 hari aku mengegehkan diri overtime..terdesakkkkk..kalau tak, tak hingin aku bertapa dalam opis neh..huh....

Japp.....nanti sambung..weee....


Note*
         Selamat Hari Raya buat family tersayang...
         orang tercinta..mak saudara & 
         bapa saudara bagai²..
         Tak lupa juga untuk sepupu sepapat
         aku yang dah 2 tahun
         tak menjenguk rumah aku, walaupun
         kitaorang 1 family every year 
         tak pernah tak sampai
         dirumah mak saudara aku tu....(
         hampeh jerk)
         Salam Kemaafan dipinta..Maaf Zahir & Batin.. :)