Tabung

My Friends

Thanks

Monday, July 26, 2010

Avril Lavigne - When You're Gone


I always needed time on my own
I never thought I'd need you there when I cry
And the days feel like years when I'm alone
And the bed where you lie is made up on your side

When you walk away I count the steps that you take
Do you see how much I need you right now?

When you're gone
The pieces of my heart are missing you
When you're gone
The face I came to know is missing too

When you're gone
The words I need to hear to always get me through
The day and make it ok
I miss you

I've never felt this way before
Everything that I do reminds me of you
And the clothes you left, they lie on the floor
And they smell just like you, I love the things that you do

When you walk away I count the steps that you take
Do you see how much I need you right now?

When you're gone
The pieces of my heart are missing you
And when you're gone
The face I came to know is missing too

And when you're gone
The words I need to hear to always get me through
The day and make it ok
I miss you

We were made for each other
Out here forever
I know we were, yeah

And all I ever wanted was for you to know
Everything I'd do, I'd give my heart and soul
I can hardly breathe I need to feel you here with me, yeah

When you're gone
The pieces of my heart are missing you
And when you're gone
The face I came to know is missing too

And when you're gone
All the words I need to hear will always get me through
The day and make it ok
I miss you




**sangat sedih dengar lagu neh..sangat menyentuh perasaan..  :'(

Hal Kahwin lagi..!

Penat lah..kalau selalu ditanya hal kahwin neh..siapa tak nak kahwin kan, tapi jodoh tak sampai lagi nak buat macam mana walaupun dah ada kekasih hati..

Semalam..adoiyaiii..! tak tahu nak jelaskan pada parents aku macam mana..aku dah cakap jangan terlalu mengharap..aku tak boleh lah pulak bila setiap kali call akan ditanya hal neh..adoiiyaii.. sakit kepala aku memikir neh..wahai family ku tolong memahami..

Aku bukan apa kalau dah setiap kali call tu bertanya kadang² aku tak selesa then mula lah hilang mood aku bercakap..aku tak nak jadi anak derhaka..kang dah terang² neraka jahanam tempatku...huhu..

Aku dah tak tahu pada siapa aku nak luahkan..nasib baik teringat aku ada diari neh..kekonon memang pun tak ada yang tersangat mengenali diri aku kat sini melainkan kat Facebook..
waaaaaaaaa..................pening..!

Friday, July 16, 2010

Petanda Mimpi...??

Serabut dengan mimpi entah apa² malam tadi melalut² terdemam aku dibuatnya..nak kata tak cuci kaki aku mandi sebelum masuk tidur tu..

Apalah benda & petanda aku mimpi ibuku sedang repair keranda yang senget benget aku pun ada kat tepi dia masa tu pastu aku tertidur bila terjaga tetiba aku pulak yang tidur dalam keranda yang ibuku repair tadi tapi aku bukan dalam keadaan berkain kapan lah pulak..

Aku punya lah menangis & tanya siapa entah kat situ kenapa aku ada kat dalam nih dia tak jawab..terus aku terjaga dari tidur masa tu aku tengok jam lagi 6minit pukul 12 tengah malam..masa terjaga tu terdengar lak roommate aku tidur berdengkur lak malam tadi..tak pernah²..tu menyatakan aku masih hidup..hihi (alhamdullilah)

Ni bukan first time aku mimpi pelik²..dalam tahun ni gak aku mimpi aku berkain kapan kat kubur....nauzubillah.. mintak dilindungi daripada Yang Maha Esa...

Wednesday, July 14, 2010

Miss Youuuuuuuuuu.....

I used to call you my boy 
I used to call you my friend
I used to call you the love
The love that I never had
 
When I think of you
I don't know what to do
When will I see you again
I miss you like crazy

Even more than words can say
I miss you like crazy
Every minute of every day
Boy I'm so down
When you love's not around
I miss you, miss you, miss you
I miss you like crazy

Can't you see how I feel
 Can't you see that my pain's so real
When I think of you
I don't know what do do
When will I see you again
 
I miss you like crazy

**Tak tahu rindu pada siapa..mungkin pada yang tak sudi.. :) 

Stress ntah apa²..!


Huh..! dah lama tak masuk sini..bosan dengan kerja yang berkilo² entah bila kurun nak siap..!

Harini aku mengagahkan jugak diri masuk sat kat sini, aku tak tau apa yang aku tengah stress..risau berduyun² datang menerjah kepala otak aku yang dah semakin serabut..Aku tahu apa yang merisaukan neh tapi amatlah sukar untuk aku luahkan..kalau lah aku neh Doraemon dah lama aku cari pintu dalam poket dan ambil pintu untuk aku pergi cari orang yang teramat aku risaukan itu..huhu..
tapi aku bukan Doraemon

Family aku cakap aku neh macam ada satu instinc yang boleh merasakan benda² yang tak elok bakal berlaku (jangan taksub kita hanya umatNYA), macam sebelum neh beraneka mimpi yang selalu aku dapat, selalu gak aku tanya ibuku pasal mimpi² tu tapi ibuku langsung tak bagi komen katanya itu hanya mainan tidur..tapi aku tahu lah dia tak nak aku fikir bukan² sebab aku seorang yang tersangat penakut.!

Wednesday, July 7, 2010

Who is the Better Mother..?

                                           =
                                           =
                                           =
                                           =
                                           =
                                           =
                                           =
                                           =

Check Dulu Tuala Wanita

 
HATI-HATI bila pakai TUALA WANITA..
check dulu expired date...
Kualiti..
dan paling PENTING kebersihanya...
takut² ada pulak telur binatang dekat atas tuala wanita tu...

Seorang pelajar cina berusia 17 tahun tak tahu lah dari negara mana telah
mengalami muntah² mcm orang mengandung tu la kan ....
Beliau seorang kanak² miskin dan bapanya pula seorang penjual TUALAWANITA...
disebabkan banyak tuala wanita yang expired,si bapa telah mengagihkan
tuala wanita itu untuk dipakai oleh anak dan isterinya..

Maklum lah kehidupanya yang miskin dan kalau buang tu rasanya 1
pembaziran kot pada keluarga mangsa tadi...
so anak² dgn bini dia pun pakaila TUALA WANITA tu....
lepas maybe beberapa bulan si anak mengalami muntah,loya tekak mcm
orang² mengandung tu...
Dengan segera si bapa membawa anak ke hospital untuk di periksa apa
penyakit anaknya..
dan doktor memberi jawapan yang mengejutkan bahawa si anak telah
MENGANDUNG....
maka hairanla si anak..dia menafikan bahawa dia mengandung kerana dia
tidak mempunyai teman lelaki,masih bersekolah dan tidak pernah melakukan
hubungan seks..
Scan punya scan doktor memberitahu bahawa terdapat 20 EKOR ANAK TIKUS
yang dikandungkan oleh pelajar terbabit...MUNGKIN KETIKA PERIOD TELUR2
TIKUS TELAH DISENYAWAKAN KOT DAN MASUK KEDALAM OVARI PELAJAR
TERSEBUT..MUNGKINN.....

doktor terpaksa membuat pembedahan ke atas pelajar tersebut kerana
didapati anak2² tikus terbabit telah tumbuh gigi dan dikhuatiri akan
memakan kesemua organ dalaman pelajar tersebut...
kesemua doktor sahaja yang berani melakukan pembedahan itu,...
pelajar terbabit kini disahkan tidak boleh mengandung lg kerana mereka
telah mencuci keseluruhan dalaman pelajar tersebut kerana dikhutiri
dijangkiti virus tikus yg kotor itu...



Moral of the story......
*NAK BELI PAD TU CHECK DULU EXPIRED DATE..
*MAKE SURE PAD YG DIBELI TU BEBAS DARIPADA KOTORAN ATAU TELUR2
BINATANGSILAP2  KANG ADA TELUR LIPAS BERANAK LIPAS LAK LEPAS NI...
*SAMA2 MENJAGA KEBERSIHAN DAN MEMASTIKAN KEJADIAN SEPERTI NIE TAK
TERJADI


Friday, July 2, 2010

True Identity Of Batman

Airport Security : What is your name?
Traveler         : Batman
Airport Security : Your real name please!
Traveler         : Batman  
Airport security : You Think You are funny. What is your name?
Traveler         : Batman

Airport security : OK. Your Family Name?

Traveler         : Superman


Airport security Gave the traveler a slap on the face. Taken him to detention room.
 

Until they saw the passport
 


***hehehhe...so funny lah this guy... :)

Berapa Harga Isteri Anda..?

Mulianya seorang isteri disisi Allah...
Dan betapa berharganya wanita yang bergelar isteri
ini pada keluarga, suami dan anak-anak
Rugi dan binasalah suami-suami yang tidak menghargai isteri
mereka 
kerana isteri inilah yang akan membantu mereka di akhirat kelak.
Biarlah buruk mana isteri anda,
sayangilah mereka......

Beruntungnya seorang wanita yang ada rahim ini ialah dia bekerja
dengan Tuhan... jadi 'kilang ' manusia.
Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh...
7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang
tetapi Allah anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.
Cuti bersalin juga sehingga 60 hari ,
Bila dah bersalin tu, susukanlah anak,jgn takut "kendur" atau menggelebeh pulak. Si suami pulak, jgn la berebut dengan anak untuk menyusu pulak.Cuti ini bukan cuti suka hati tapi cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah ,
Tapi bila dah habis cuti tu,
layanlah suami..."offer" lah pada suami , Nabi bersabda: berjimak dgn isteri itu pahala,jangan buat deekkk jeee, jangan buat alasan itu dan ini pulak….ingat tu si isteri yee!!! Kata nak pahala lebih…

Orang lelaki tak ada cuti dari sembahyang,sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga habis nyawanya...

Satu lagi berita gembira untuk wanita, Sepanjang dia mengandung
Allah sentiasa mengampunkan dosanya,lahir saja bayi seluruh dosanya habis.
Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita,
jadi kenapa perlu takut nak beranak?

Marilah kita pegang kepada tali Allah.
Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap mati syahid, Allah izinkan terus masuk Syurga.
Untuk orang bukan Islam, dia tak dapat masuk Syurga tapi
Allah beri kelonggaran seksa kubur.
Untuk peringatan semua wanita yang bersuami
seluruh kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala
tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung.


Di akhirat nanti seorang wanita solehah akan
terperanjat dengan pahala extra yang banyak dia
terima di atas segala kebaikan suaminya yang tak disedari.
Contohnya bila dia redha suaminya pergi berjemaah di masjid
atau ke majlis ilmu, bersedekah.. ganjaran Allah ke atasnya jua
Kalau isteri rela berpoligami lagi besar pahalanya...( double Extra ) .

Bila dia lihat suaminya tengah terhegeh-hegeh di titian
Sirat dia tak nak masuk syurga tanpa suaminya,
jadi dia pun memberi pahalanya kepada
suami untuk lepas masuk syurga.
Di dunia lagi, kalau suami dalam kesusahan
isteri boleh bantu tambah lagi di akhirat.
Kalau seorang isteri asyik merungut, mulut selalu muncung
terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini.

Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat di dalam dan
di luar rumah, 
segala dosa-dosa anak isteri yang tak dididik
dia akan tanggung ditambah lagi dengan dosa-dosa yang lain..

Dinasihatkan kepada semua wanita supaya faham akan syariat
Allah agar tidak derhaka denganNya.

Sesungguhnya wanita dijadikan daripada rusuk kiri lelaki.
Dia bukan dicipta dari kepala ke kaki,juga bukan dari tapak
kaki. Dia dicipta dari sebelah rusuk kiri lelaki supaya dia hampir
kepada kamu(lelaki) ,lengan lelaki dicipta untuk mempertahankan
wanita,dekat dengan hati lelaki untuk disayangi.

Thursday, July 1, 2010

Pelakon Winter Sonata Bunuh Diri..??


Terkejut beruk kejap aku tadi baca surat khabar, penyanyi dan jugak pelakon Winter Sonata ditemui mati akibat bunuh diri..?? (dah macam wartawan lah pulak..hihi)
Dalam kepala otak aku dah terbayang pelakon tu yang pakai cermin mata tu..yang nih :-

Bae Yong Jun

Rupanya bukan dia tapi yang lagi sorang tuh tapi aku tak ingat lah nama dia dalam drama Winter Sonata tu, nama betul dia ni pun aku baca tadi jek..ni muka dia :-

Park Yong Ha

Kesian sungguh family dia..stress macam mana lah sangat artis nih..kalau ye pun tak dapat hadapi..
Muka dah ler hensem, kenapa lah tak ada jalan lain lagi..

Korean Drama - Brilliant Legacy

Pernah tak layan drama nih..??sekarang nih tengah hangat hampir hangus dimainkan kat 8TV nun..huhu
aku ler tak lepaskan peluang nih, sungguh aku meminati drama² dari korea nih..meh baca sinopsis cerita nih :-
Eun Sung (Han Hyo Joo) adalah seorang gadis baik hati yang memiliki segalanya, seorang ayah yang penuh kasih, sebuah keluarga kaya dan bahagia. Tetapi sikap ibu tirinya, Baek Sung Hee (Kim Mi Sook) mengambil segala harta kekayaan selepas kematian ayahnya (dalam kes kesalahan identiti) dan memaksanya untuk mengurus dirinya sendiri sekaligus membesarkan anak kesayangan sebenarnya 'Seung Mi' ( moon Chae Won) dengan hati-hati.Tetapi Eun Sung beruntung kerana bakat dalam memasak, dia diterima untuk sebuah syarikat makanan Tsing Sing yang dimiliki oleh keluarga SunWoo. Tapi terlalu banyak hal yang terpaksa dilalui oleh Eun Sung ketika mula bekerja disitu, termasuk nenek Sun Woo Hwan telah mewariskan harta pusaka kepada Eun Sung yang membuatkan keluarga Sun Woo Hwan membencinya...

Nak tahu lagi macam mana kisah Eun Sung nih korang g ler tengok sendiri, esok dah final episod..rasanya happy ending.. ngeee... ;)

July Sudah Datang

imej daripada incik Google yang tersangat blurr..thanks pak incik ;)

Sekejap saja rasa dah masuk bulan Julai, lebih kurang sebulan setengah lagi dah puasa pulak kan..Bulan Jun punya angan² pun tak lepas lagi bulan Julai dah menjelma..apa daa...habis aku macam ni..hihi
Pasal bulan Julai ni aku belum ada apa² agenda lagi tersembunyi lagi untuk dibuat..melainkan satu benda yang aku nak buat dan beli (angan² lagi ni)..haishh..! betul² nak menghabiskan duit yang tak berapa nak ada tu..huhu..habis tu nak buat macam mana kalau dah jadi keperluan aku disaat ini..


**Tengok ler jadi ke tak angan² aku untuk bula Julai ni.. ;)
amin...