Tabung

My Friends

Thanks

Monday, May 23, 2011

Has Moved

Dengan rasmi blog Gadis Semasa has moved ;)
thanks kepada yang pernah follow blog sesengal aku nih
hajat hati nak hapuskan jer yang ni tapi
masih dalam kondisi keliru..hikhikhik

kepada blog yang aku dok jadi silent reader tu aku dah pun add korang
menggunakan username yang baru.. ;)

Thursday, May 19, 2011

Al - Fatihah Buat Arwah Telor

DaripadaNya kita datang..DaripadaNya juga kita kembali
Al - Fatihah buat arwah seorang blogger http://telordibasuh.blogspot.com/
Semoga roh beliau dicucuri rahmat..
amin


Pencuci Muka Saya Jenama St.Ives

Gila kerek punya title,hahahahahaha.. :P
Jenama ni memang aku guna since zaman sekolah lagi.
Agak sesuai dengan kulit muka aku yang oily dan mudah naik black head & white head.
yang bawah ni pack baru, yang dulu tiub dia ni transparent.
sumber : google
Tapi sejak dah bekerja rasa tak mampu pulak, huhu walaupun tak sampai rm20 pun
aku kan gila kentang punya kedekut, bila muka dah start cam bulan purnama
baru terhegeh² cari balik. Yang ni sempat aku guna 2 tiub, pastu aku tukar yang ni
sumber : google

Bukan sebab suka² tukar kebetulan kat Guardian time tu habis stock,
aku belasah lah, bila tengok lebih kurang je..
tapi guna tak habis pun sebab aku sangatttt malas, ini cerita 3-4 bulan lepas yer adik² :p

Dalam masa 3-4 tu aku cuci muka guna sabun mandi iaitu, 
andai kata shower cream aku Lux, maka Lux lah pencuci muka aku
dan sekarang shower cream aku Lifebuoy, maka dengan itu Lifebuoy telah
menjadi pencuci muka aku jugak..kahkahkah :D

Sejak minggu nih, banyak sangat perkara aku berfikir maybe..
dah semakin keras dan tegar muka aku nih..bila pakai scrub, 
hari ni ok esok dah teruk semula mana boleh pakai scrub hari²..
huhu padan muka T_T petang ni jugak kena g cari cleansing foam.. :D

Gigih kan aku..hahaha pemalas, muka sendri je pun!!

Thursday, May 12, 2011

Malas Nak Layan

Aku nih dah malas nak layan orang lain punya sentap or terasa hati
in case, bila ianya terjadi kepada aku sendiri takda siapa
pun peduli, sekarang ni ADA AKU KISAH..?

Maaf lah yoo, tak kuasa lagi nak melayan..
aku kalau sentap or terasa hati sangat pun aku rela pendam je
tak payah nak buat muka @ canang sana sini.
lagi pun aku sentap or terasa hati tak lama..
hahaha..macam tak tetap perdirian pun ada.

Untuk apa lama²....untuk apa..? menambahkan dosa aku yang sedia banyak ni
boleh lahh..hahah keji betul.
sumber : google


p/s : kadang² manusia ni tak sedar pun telah kecil kan hati orang lain, macam tu jugak aku ;)

Tuesday, May 10, 2011

You are not currently following any blogs

"You are not currently following any blogs"
apa niii.......?
asal pulak semua blog yang aku follow dah tak ada..?
sebelum ni aku ada jugak terbaca n3 blogger lain pasal hal ni
ramai jugak yang kena tapi pagi ni kena kat aku pulak...?
habis laaaa...camno den nak korek balik semuo eh..huaaaaaaa..
sob..~~ :(
sungguh aku tak tau nak buat macam mana..
baru nak tarik blogger punya link ke blog list..
celaka betul haih...

Bila Nak Surut

Entah bila nak surut demam MU menang dengan Chelsea ni..?
pening aku...on9 fb je tak ada lain status yang menjelma..
dah tu, ada menyokong ada yang memburukan, ish..
MU fans pun satu, dah menang tu sudah² lah jangan riak & over sangat..
nampak tak macam aku ni tak suka MU
hahahahahahahaha

Tak cukup dengan tu, siap gaduh² lagi kat wall
apa nak jadi laaa..cuba lah gaduh berdasarkan topik yang menarik sikit
macam kenapa harga minyak naik setahun berkali² tapi gaji hanya naik setahun sekali
kan lebih berfaedah, mudah² ada rezeki naik gaji berkali² jugak
ok..veraaaangan :P




*** Harini perlu lebih fokus kepada segala doc. aku yang belum masuk kotak,
harapkan ada general clerk hampeh

Monday, May 9, 2011

Stop It

Stop calling me anonymous!!
hate that...

Tak reti bahasa orang Public Bank nih..
i'm not interested with your offer k..

Shoutmix

Dengan ini tepat pada 3.20pm aku telah selamat remove SHOUTMIX 
yang selama ini menghubung kaitkan aku dengan blogger lain.
sekian..
huhuhuhuhu


Kedengaran macam bagus sangat laaaa..
saja ja, aku pun dah jarang blogwalking sekarang nih, sangat bz
blog ni pun macam hidup segan mati takmau ja..kahkahkahkah
blog aku..tak gitu..?suka hati lah kan...



*** Aku lebih menjurus jadi silent reader, best woo..toing...~ :P

Friday, May 6, 2011

Shopping On9 Lagi

Bulan April  & May ni dah perlbagai barangan aku beli secara on9
Last shopping on9 dulu bulan February tu pun bukan main nekad
tak nak lagi shopping on9, kahkahkah angan² @_@

April haritu aku beli selendang ala Dato' Siti hehehehe
sila jangan gelakkan aku ok.. :P
Dah sampai pun, tapi malangnya color yang aku order tu tak sama dengan
baju yang akan aku pakai..huahauhauaa padan muka :D
RM70++ ok..bagi mahal jugak nih T_T

Dah beli selendang ala Dato' Siti mesti lah kena ada inner neck kat dalam kan,
aku pun order jugak..wakakaka

sangat lah pantas hasil kerja beliau, once aku dah submit foam
tak sampai setengah jam dah reply..i loikkke ;)
tapi belum sampai kat tangan aku insya'allah dia dah pos ;)

Kek pun aku ada order on9 jugak, tapi terpaksa cancel disaat akhir
next month baru masuk order semula.hikhikhik
senang owh guna on9, transfer jer duit nanti barang datang depan mata
tak perlu g dah nak tekan pedal minyak sebab aku P.E.M.A.L.A.S.. :P

Lelaki Ini..........

Paling aku geram dengan lelaki yang tak tau nak hormat orang perempuan
tak kira lah perempuan itu adik, kakak, kawan, makcik, emak sendiri or etc lah

Bila dah hari jumaat, kita semua tau yang orang lelaki lazimnya pergi solat jumaat
ok..yang perempuan berjimbaaa...
huhu then solat zohor lah kan, tapi ini everyday ok

Tadi, sedang yang perempuan² ni berjimba² kat FB 
disebabkan lunch time ada seorang mamat nih,
udah ler kau tu tak pergi masjid, dah tu masuk 
komen yang menyakitkan hati orang untuk apa..?

Bila ditegur kenapa tak pergi masjid, dimarahnya kita ni kata menyibuk hal dia
kubur masing², dosa tanggung sendiri la bagai..pandai bercakap 
dengan menggunakan akal fikiran yang sangat lah zero.

At least kalau dah kantoi tak pergi masjid hari jumaat nih, 
cakap lah aku tak sempat ke apa ke kan
ini tak menyinga macam dinasour tu apa hal..
maki² habis semua, sungguh tak beradap ok.adoii parah kau nih.

Kalau tak boleh ditegur jangan masuk tanpa diundang..
kau tu tersangat lah menyusahkan orang,
makhluk jenis kau ni kalau orang tak tegur, 
sampai bila² pun camtu lah jugak roman eh..


*** Sabar.....~ ~