Tabung

My Friends

Thanks

Tuesday, November 30, 2010

Rindu ♥...

Assalammualaikum...
Petang² sejuk dengan cuaca suram buat aku jadi bosan tahap gaban..
apa boleh buat kalau dah dasar pemalas jer aku nih..

Bila dah bosan mula lah aku rindu...
tak tau rindu kat siapa
meuehhehehhe..!!
rindu kat orang nih
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
rindu ng Edward Cullen..
kakakakkakaka...grrrrrrrrrrrr..
dah lama dia tak datang jumpa aku dalam mimpi
huh..! eksyen owh...

walaupun buat muka garang..aku tetap suka..
huh!

main piano...?
lagiiiiii aku suka....
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...........

owh..syahdunyerr wajah dia...
hahahahahah..


Ni lah Edward Cullen actor dalam movie The Twilight..
aku rela g cinema bertemankan orang yang tak minat movie ni..
xpe²...duduk jer sebelah aku diam² tidur pun xpe..
tiket aku belanja..hohohohoho...
sanggup okeh..hiks








*** Bosannya... rindu pada yang tak sudi..
sob..sob..sob -.-"





Mari Bercoklat..

Siapa yang tak minat makan coklat..?
huhu..ada ker..?yer..ada!! Cik Embun..kihkih..

Hari tu aku balik daripada Langkawi
punya lah banyak & bermacam² jenis coklat aku beli
hampeh 1 pun dia tak teringin nak rasa..
wakakakkakaka....kejam owh!

ini di antara coklat yang aku beli...
tapi...tak termasuk Milo tu..hiks
ada lagi tapi semua dah pos bagi orang lah..dah ada orang ambil

Murah lah coklat kat Langkawi..
dah nama pun bebas cukai

korang pernah dengar coklat Daim..?
pernah rasa tak..?
sedap owh..kat atas ni coklat Daim..
dalam pack besar tu ada pack kecik² jer..
murah.. RM16.90 / pack..

kat sini kalau ada pun aku pernah perasan kat Mydin USJ..
tapi tak ingat price.

Ferrero Rocher ni kalau kat sini box 16pcs punya dah RM24.++
aku rasa..kat Langkawi baru RM15.90 / box
Box 30pcs pulak last aku tengok price kat sini RM42.90
tapi kat Langkawi RM24.90..
hohohoho..
berbalaoi²..
that's why lah cousin aku kat Langkawi sana kalau
wedding bunga telur ganti dengan Ferrero Rocher
tapi untuk bagi kepada pihak lelaki lah jer lah..hiks

Toblerone pulak coklat yang tak pernah aku tak beli kalau ke Langkawi..
muheheheh...
aku sendiri pun tak tau kenapa suka coklat nih..





*** Aku rasa cam nak buat bisnes jual beli coklat lahh...
wakakakak..dah mula dah...hihi



Monday, November 29, 2010

Kebabooo..Boom!!

Cik Tomato nih bagi tag untuk aku ker...??
camne nak join award bombastic blog nih...?
aku pun tak reti cam kamu gaks...
ekekekke....
aku pun nak hentam cam Cik Tomato gaks..hiks


menurut Cik Tomato ni award Bombastic blog ni datang dari pak ustaz
& aku pulak dimintak join...
okeh...
aku join jer walaupun tak tau apa²
wakakakakak.....
senang jer..korang click jer picture tu then join...
senang cam makan pisang tau...hihi

siapa gerangan aku nak tag ni...
jeng..jeng..jengggg...

cik elie

cik yana

cik finaz


hahahaha..selamat mencuba ya...!




*** pak ustaz...i pun nak hadiah jugak..hihihii

Cinta Apa nih...??

Assalammualaikum...
Salam pagi Isnin yang suram untuk diri aku sendri..
kihkih..
Isnin memang hari yang sumbang mambang bagi aku..
raja segala penyakit si pemalas..
huhuhu

Nih kat atas ni, picture apa nih..??
nape tag bagi aku..?
ni kawan aku yang kena jawab dia
yang tag bagi aku kat FB..
ish..
aku bukan camni lah..huhu(ayat cover..)
sungguh.....
Yer lah...dulu³....aku pun hampir terjebak..
dulu³ okeh..baca betul² dulu³..
kalau dulu jer cam baru gak..hihi
Time ni aku tak tau pun si lelaki ni (kawan aku jugak)
girlfriend kepada si perempuan ni (kawan aku jugak)
hohohohoho....
sangat bahaya okeh...
Jahat kan si lelaki ni..
bila aku dapat tau jer girlfriend dia tu kawan aku jugak,
dengan rela & ikhlas aku angkat kaki & berkata² dalam hati

"....dasar lelaki durjana, ingat kau hensem ker sampai 2-3 orang kau nak jadikan girlfriend..caitt.."

Emm..sungguh aku tak sesal sikit pun..
sekarang dorang dah pun hampir ker hubungan yang lebih halal..
alhamdullilah..
aku tumpang bahagia & gembira...
^_^

Saturday, November 27, 2010

Dapat Award Part 1

wahhh....
aku pun boleh dapat award ker..?
rasa cam artis lak...
wakakakkaka...
(nak perasan lah tu kan...hiks)
sila jangan vomit depan keyboard korang k..nanti ranap tak de orang nak datang visit blog aku...
hauahahaahu...keji owh..

metacih kepada incik mamat a.k.a Luahan Hati Si Pencinta
sudi hang noh bagi award kat cik lily nih...
kihkih...

Thanks again dude..!

Dapat Tag lah pulok

Salam petang yerr...
wahhh..baru bangun dari mimpi.kihkih
Okeh..
ni dapat Tag dari Cik Bella
moh kiter selesaikan ^_^

1.Ape benda paling penting dalam hidop korang?

~ duit


2.Benda terakhir korang beli guna duit sendiri?

~ perfume kete (baru jer beli tadi)


3.Di mana tempat korang nak melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?

~ padang sekolah..tema : back to school..sume yang datang kena pakai baju sekolah


4.Adakah korang sedang bercinta sekarang?

~ korang rase..?huhu



5.Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?

~ selagi perkataan cinta tu sah diguna pakai



6.Dimana korang selalu jumpa kekasih korang?

~ malu lah gtau..haha


7.Novel/buku/majalah terakhir korang beli?

~ In Trend edisi Julai 2010



8.Apakah nama penuh korang?

~ lilY..bukan name sebenar..huhu



9.Antara mak dan ayah korang, mane yang korang lagi mesra?

~ 2-2 pon sama


10.Namakan orang yang betul2 korang nak jumpa dalam hidup?

~ arwah abg aku...xsempat bermanja



11.Adakah korang basuh baju sendiri?

~ iyer ler..sambil dibantu oleh cik mesin



12.Di mana tempat yang korang betol2 nak pergi?

~ Gua Kelam kat perlis..



13.Pilih salah satu, peluk atau cium?

~ xleh...haram! hahaha



14.Beritahu 3 perkara tentang orang yg tag korang.

~ gegurl
~ sempoi
~ gedixxxxs..kihkih :p



15.Lima benda korang sangat syg dlm hidup korang.

~ kete cumilku
~ GPS
~ sandle nose grey
~ Gadis Semasa
~ FB


16.Lima lagu korang suka dan selalu dengar.

~ to be with u
~ i will come to u
~ there she goes
~ sua suey kemoning
~ yang mana satu idaman kalbu


17.Bile tarikh lahir korang dan sambut birthday kat mana tahun lepas?

~ 17th May...hauhauau bezday mak aku..sambut kat rumah family


18.Tiga org blogger korang nak tag.

~ cik Leez
~ cik drunbella
~ cik farah anak pakcik nordin



19.Cerita sikit pasal blogger2 yang ditag

~ sempoi & segala mak nenek sume dorang nak citer..hakahakahk :P



huh..!!
habis jugak akhirnya..
cam jawab soklan pekse weii...
huhu..

cik-cik jelite sekalian..sila jawap pulak nah...
hahahahha







Perompak Durjana

Salam pagi yaa...
Tajuk n3 ni sebenarnya aku nak letak yang agak kasar tapi tak tau pasal apa tak tertaip
kihkihkih..
Korang ada baca Harian Metro semalam..? (26hb Nov.2010) muka depan sekali..
geram betul aku baca..
Syahdu betul aku pengorbanan seorang ibu kepada anak dia..
Malam semalam ada perompak pecah masuk rumah dorang, kebetulan husband dia kerja shift malam so tinggal dia dengan anak dara dia jer lah.
Yang aku tak leh blah, lepas habis jer si perompak ni mengeledah rumah dapat lah hasil dalam 2k mybe perompak tak guna lagi tak puas hati..
boleh pulak nak suruh si ibu buat pilihan sama ada nak tengok anak dara dia berumur 12 tahun tu kena rogol @ dia merelakan diri untuk dirogol..
memang sial..!
Ibu mana lah yang sanggup tengok anak kena rogolkan..besar sungguh pengorban tu.
Subhanallah..
Lagi sedih kena rogol depan anak dia..
siap perompak yang lagi sorang tu record guna handphone pulak tu..
Ya Allah..
bayangkan lah apa yang dilalui 2 beranak ini...
semoga perompak² tersebut terima balasanNya
amin..

---------------------------------------------------
Belum habis lagi ni...ada lagi cerita perompak..huhu
Warning..!!
n3 kali ni agak panjang..hauhauah
---------------------------------------------------
Semalam Cik Senah (housemate aku..kihkih) ada citer ng aku adik dia kat johor sana pun ada perompak pecah masuk rumah.
apa tak dak kerja lain ka hampa nih dok rompak sana sini..ish
okeh..balik kepada citer asal..

Adik Cik Senah ni ada buat partime lepas office hour so balik kerja dah tentu lah malam lebih kurang pukul 11 cam gitu.
Dalam 3-4 hari jugak lah masa dia on the way balik kerja tu dia perasaan ada orang follow dia naik kereta Wira ni..dia pun citer ng housemate dia..ada lah sorang tu bagi adik Cik senah ni sebilah pisau,mybe pisau lipat kot..menurut kawan adik Cik Senah pisau tu kalau kita simpan dekat ng kita insya'allah tak de apa² pun yang boleh sihir @ pukau cam tu lah..
Dah tu adik Cik Senah ni pun usung lah ke sana sini pisau tu
Keesokan hari tu dia pun buat report kat office dia cakap ada orang follow..
then dorang suruh g buat report polis..lepas jer buat report malam tu polis pun round lah depan rumah adik Cik Senah nih.

Malam tu jugak polis standby kat depan simpang rumah dorang tu
(yang ni aku tak tau apa motif jaga depan simpang)
then malam tu jadik Cik Senah ni nampak Kereta Wira tu tunggu depan rumah dorang,
dia pun kunci pagar masuk rumah..last² nampak kereta tu pergi camtu jer..
Tapi...bila dorang bangun jer pagi almari dah kena geledah..
barang kemas, wang tunai habis lesap..
bayangkan beg duit bawah bantal tidur pun dia boleh ambil..?
hah..?pelik...
ni perompak ghaib nih..ng kata lain semua kena pukau malam tu.
Yang bernasib baiknyer adik Cik Senah lah barang² dia langsung tak diusik..
sebab dia kan ada pisau yang housemate dia bagi tu..
kesian pulak budak yang bagi pinjam pisau tu yang kena rompak.
Then..
pagi tu g buat report polis lagi..polis datang inspections bagai tapi langsung tak dapat kesan apa²..cap jari semua tak de..
apa lah nasib kan...

Takutkan...
yang aku tau kalau tak nak kita kena pukau kalau boleh pakai baju terbalik,
tak kira lah baju ker seluar yang mana 1
(yang ni faham² sudha..hihi)
insya'allah..
sebelum tidur baca ayat Kursi..Al fatihah 3x..ayat 3kul..
mudah²an tak de apa²...



***Penat lak aii menaip panjang²..ngeh³

Friday, November 26, 2010

Oh! My Lady


Hari ni nak update pasal drama korea kat 8tv pukul 8.30malam tuh..
uwaaa...sian aku dah banyak episod terlepas ni gara² balik hometown punya pasal
huk³..
aku paling xleh blah kalau 1st episode dah terlepas..langsung aku tengok 1 hapak pun x faham.
kalau korang² yang dah tengok @ pun tertengok meh citer meh..hiks

chemuih dah aku search pasal citer nih..lain pulok yang keluar..



*** Rasanya aku cam belum pernah tertinggal
sekali pun drama korea kat 8tv tuh..
ngeee.... ^_^

Thursday, November 25, 2010

Silver Pun Jadi lah

Malaysia dah tumbang kepada Pakistan
(kawan aku punya geram dia panggil benggali jual karpet..uwaaaa..)
Nasib tak menyebelahi Malaysia nampaknyer..

Tapiiii.. kenapa player kita main macam longlai...??
tahan bola pun tak lekat terbang sana sini..
emm..malas nak ulas..
hiks...

STOP...!!
hari ni jer dah 3 entry cerita pasal Hoki..
uwawawaawa.....
dah naik muak pulak...


Jom tidur...
zzzZZzzzzZZzZZzzz
(sambil blogwalking..hihi)





update : agak pelik kenapa Sohail Abbas player Pakistan hanya muncul masa penalty corner, player veteran dia ni main zaman² Minarwan dulu..haha..
maybe Pakistan kekalkan dia untuk ambil penalty corner jer kot kalau dia main keliling padang cam player lain kang sempot, dia dah agak berumur untuk main hoki...
kihkih (aku agak jer)

dia punya skill memang superb ^_^

Menunggu Detik Angka 5

yuhuuuuuuuuuu...
tak sabar rasa ehh nak tengok Hoki jap g...
ish..tak senang aku buat kerja hari ni asyik pikir nak balik jer...
uwaaaaaa....
dari pukul 9 pagi tadi lagi dah pikir pasal pukul 5..
kahkahakah...
keji betul perangai..

Dah tahu nak balik awal kelam kelibut bersilat wusyu bagai buat kerja.

penat weiiiiiii...kerja dah ala² Manager tapi rupa jer tak ada..
hahahahahaha

Jangan lupa tau (aku repeat lagi nih..) tengok hoki petang karang
MALAYSIA vs PAKISTAN

Mana lah tahu untung² Malaysia bawa pulang Gold kan..
hope so...

Aku repeat lagikkk...jangan lupa tengok..
jangan tak tengok...
(jangan muntah dah ler aku asyik dok repeat jer..hahahahaha)





***Kalah menang adat permainan..tapi siapa yang nak main untuk kalah kan...?huk³

Malaysia Boleh..!! Go Malaysia Go...

Teruja aku Pasukan Hoki Malaysia untuk Sukan Asia dapat masuk final.
Lagi pulak tu menang dengan India masa Semifinal..
fuh gempak!
Bukak senang okeh, ni julung² kali tau..huhu
Tahniah..!

Tak sabar eh nak balik tengok Hoki petang nih..pukul 5 tau kawan²..
ni pun aku tanya kawan aku kat FB pukul berapa
kihkihkih...
(kot² lah ada yang berminat cam aku ni,hiks)

Melakar sejarah jugak kalau Malaysia menang boleh rebut tiket untuk Sukan Olimpik 2012..
amin...mudah-mudahan..
yeahhhh...!







***Rugi hari tu tak tengok masa semifinal...
sob..sob..sob -.-"



Wednesday, November 24, 2010

Lirik Terkena Batang Hidung Sendiri


wahahahhahahhahaha...!
Gelak dulu aku sebelum orang lain tolong gelakkan..
Tetiba jer aku jadi jiwang terkarat...

Sengal lirik lagu nih, betul² kena kat aku tau..huk²
yang paling aku terasa ayat nih :-

".....masih tiada ikatan walau telah lama berpasangan
hanya bahasa meyakinkan hubungan kita...."

eeee...geram nih..!!
Nasib baik tak ada pulak tulis berapa lama hubungan tu..huh!

uwaaaaaaaaaaa.....
mak..nak kahwinnnnn
gatai nah..hiks
^_^

Bezday Cik Embun Sudah Hampir

Baru terperasan yang bezday Cik Embun housemate aku tu semakin hampir
iaitu esok..kihkihkih
so....
malam tadi bincang mana arah & tuju nak celebrate,
bezday Cik Senah hari tu dah makan kat Secret Recipe..
emm...
ada cadangan....??anything...? no thing...??hiks

Kalau ikutkan hati & perasaan kejam aku ni, aku nak makan western.
Tapi Cik Senah nak makan seafood..
Angan² nak g Muara Ikan Bakar, Klang..hiks
sedap gak nih...


wahhh....segala jenis seafood..
huk³..

wahh..ini cik Tam favorite aku nih

wahhh....tiram..berbuih gitu ^_^
(belum pernah aku rasa kesedapan engkau..hik)


Terliur & terkedu aku tengok makana nih..
walaupun cekeding tapi selera makan aku tahap gajah putih tau...
hahahhahahah...!






***Entry g Langkawi haritu kena postpone lagi..
ini disebabkan cable camera tu dah g menyorok tak tahu kat mana..
hahahahahaahaha

Tuesday, November 23, 2010

The Rest Of My Life - Maher Zain



Warning..!!
Ini adalah post terdesak..ekekekekekek
sebab aku sendiri tak boleh nak pandang entry yang bawah tuh..meuehhehehe
ngerii okeh...meloya pulak
(tapi degil tak nak delete.hiks)
dah tu picture paling ngeri betul²
pulak sebelah chat box..
uwaaaaaaaaaaaa.......ish

Walau apa pun Maher Zain the best...!
syahdu & mendayu² aku dengar lagu² dia
tenang setenang air di lautan..ecehh
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
Maher Zain i lap u lah...
^_^









*** hihihi..tak malu betul i lap u sana sini..
siap font yang besar & mantap
siap pinky²...
kakakakakakkaka..~~


Penangan Pil Tidur

Lagi² dapat email yang agak ngeri okeh..ngee..~
Aku pun tak tahu nak masukkan dalam kategori apa,
18sx ker..? 18pl ker..? U ker..?
ish..haru

Kepada yang rasa² akan meloya jap lagi better jangan scroll ke bawah tau
(sebab aku pun tak tahan gaks..hiks)

INI ADALAH WARNING..huhu
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
macam nih rupanya pill tidur yer..

betul² macam sedang tidur kan..

zoooooooooooom lagi dekat..
(tapi kenapa kulit jadi lagu tu..?emm..)

ini lagi lah..zoom muka terus..
Astagfirullahalazim..

Setelah diterbalikan,ngerii kan..
Nauzubillah..
(ni macam dah beberapa hari kot..lain macam jer)
Part gambar nih lah aku meloya..uwaaaaa...~

Rasanya bukan di Malaysia kejadian nih..



Kenapa nak dicabutnya nyawa tu sendiri..kita kan ada Tuhan,
tak kira lah apa agama sekali pun..
semua tu kerja Tuhan..
tu lah pegangan agama kena kuat..iman kena teguh
Nauzubillah..mintak simpang Malaikat 44..

Amin...




*** Jangan sesekali yer try pil tidur nih..bahaya okeh..





*update : uwaaaaaaaaa...rasa nak delete jer post ni..bukak jer page rasa meloya..


Monday, November 22, 2010

I'm Back...!!

Salam...ececeh!
Aku dah selamat pun mendarat petang semalam..
adoii mak...letih ya amat!
Tapi berbaloi² tau..huhu

Sampai jer depan pintu rumah......waaaaaaahhh..lega rasa hati dapat tengok katil..
ekekekekke..!
(tu jer lah yang sebenarnya..)

Tapi kannnnnn.......emm..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
i'm not feeling well....
uwaaaaaa.....pity me..

Ikut hati malas nak update tapi kang terkejung pulak pondok buruk ni.
kang jadi bahan orang lagi..huhu
Esok² lusa lah baru cerita & upload picture kat langkawi tu..
hahhahahaha
nak kalut p mana kan..hiks

Okeh..sleep well..nak rehat
kikikikikik
^_^


Tuesday, November 16, 2010

Tuan Pondok Buruk Bercuti 5 hari...

Kepada umat² sekalian..
beta dengan ini mengumumkan bahawa beta akan bercuti dari ber blogging selama 5 hari..
yeaaaaaaahhhhaa...!!

Tak akan ada sebarang entry yer selama 5 hari nih..
kalau ada tu maknanya ada orang pecah masuk pondok aku nih
(cepat² report en.pulis tau..haha)

Syahduu owh dapat balik kampung..jeng..jeng..jeng..
lappy kasi tinggal dekat itu rumah..dok diam²
tak rela aku mengusung..aku hanya berbekalkan broadband
(untung² sepupu sepapat aku bawak balik lappy dorang..hiks..)

Good bye Kuala Lumpur
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Pulau Langkawi here i comeeeeeeeeeeee...ngeeee...~



Langkawi ni kampung kelahiran my mum..
dah berapa tahun tak balik beraya sana,selalu raya kat rumah kiteorang jer.
Dapat balik time Aidiladha pun dah okeh..
"Bersyukur lah nak.." hiks




*** Tadi masa aku tapau untuk lunch ada abang tu pesan barang mintak aku tolong belikan..
uwaaaaaa....aku dah lupa nama barang tu...
dah lah aku tak ada no.fon dia..

habisssssssss aku...

Salam Aidiladha & Selamat Bercuti...!

Salam petang ya...
Orang lain dah sibuk ucap Selamat Hari Raya bagai aku baru tergedik² yer..kihkih
i busy okeh td..boss aku ler tu dah tahu aku nak on leave banyak pulak cekadak suruh buat itu ini..benci tau..!

Okeh...
terima kasih yang sudi menyinggah ke pondok buruk aku nih, aku sedaya upaya dengan kuasa kuda & unta kalau boleh nak berbalas kunjungan korang..thanks again!

Nah ambil lembu..lapah sorang sikit yer
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

comel sangat nih nak buat korban..kihkih
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
hakahakhak.macam mana lah lembu seksi ni boleh sesat kat sini
(ini jangan di lapah tau..bahaya..!)
ngerriiiiiiiii ler..haishh

Apa ker hal lah kamu ni, petang² yang suram & sejuk boleh pulak tempek gambar lembu seksi nih..
hahahhahahhahahahah.... ^_^











***Selamat Hari Raya Aidiladha...
(rasa cam banyak pulak n3 aku untuk harini..hihi)







Boss..You're Fired..!!

Bencinya!!!
Rasa menyesal tahap Naruto Shippuden dah nih masuk office harini..
kenapa lah aku sihat walafiat harini
(ish..ado lak mintak sakit kn..mengong.!)
kalau tak boleh jer aku terbongkang kat rumah daripada terbongkang kat office dengan kerja yang bangang² turbo..haishh..!

Stresssssss..!! Stresss....!!

Dengan tenang & nyaman aku setel kerja aku, ada jer lah malaun² yang datang menyibuk nak check itu nak check ini..hape ingat aku doktor ker...?

Kalau esok² ker nak check tak boleh ker
(sebab esok aku dah start holiday..yeaa..!)
benci kamu seribu juta kali benci lahhh...!! grrrrrr

Boss aku pun sengal tahap Naruto Shippuden jugak semua kerja nak cepat.! kalau gaji i pun u naik dengan cepat lagi bagussss....baru lah i lebih lebih dedikasi..hiks..


Boss...!! You're Fired...get out from here...!!!!



grrrrrrrrrr.....!! kakakakkakaka....
kalau boss kau pun kau boleh pecat siapa nak bayar gaji kau cik lily oittttt...ish
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ANGAN² MAT JENIN JER LAH KAU...hiks

Apa Ada Dengan 26hb..?

Salam buat semua yang beragama Muslim & Selamat sejahtera jugak kepada yang non-muslim ya..
cewahh...macam baik² jer..kihkih.

Meh kita baca entry yang agak mengejutkan nih ya..
Kepada umat Islam semua setiap kejadian yang berlaku dimuka bumi ini samada Tsunami ker gempa bumi ker & etc, semuanya adalah tanda² daripada Allah S.W.T sebagai peringatan..!


"Sesungguhnya dalam penciptaan langit dan bumi, dan silih bergantinya malam dan siang terdapat tanda-tanda bagi orang-orang yang berAKAL" - Al-Imran 190

Bencana Tahun 1500-2000:
26 Jan 1531 gempa bumi di Lisbon , Portugal , 30.000 orang tewas

26 Jan 1700 gempa di Laut Pasifik, dari Vancouver Island, Southwest Canada off British Columbia hingga Northern California, Pacific Northwest,USA. Dikenal sebagai megathrust earthquake.

26 Jul 1805 gempa bumi di Naples , Calabria , Italy , 26.000 orang tewas

26 Aug 1883 Gunung Krakatau meletus, 36.000 orang diperkirakan tewas

26 Dec 1861 gempa bumi di Egion, Yunani

26 Mar 1872 gempa bumi di Owens Valley , USA

26 Aug 1896 gempa bumi di Skeid, Land, Islandia

26 Nov 1902 gempa bumi di Bohemia, sekarang Czech Republic

26 Nov 1930 gempa bumi di Izu

26 Sep 1932 gempa bumi di Ierissos, Yunani

26 Dec 1932 gempa bumi di Kansu, Cina, 70.000 orang tewas

26 Okt 1935 gempa bumi di Colombia

26 Dec 1939 gempa bumi di Erzincan, Turki, 41.000 orang tewas

26 Nov 1943 gempa di Tosya Ladik, Turki

26 Dec 1949 gempa bumi di Imaichi, Jepun

26 Mei 1957 gempa di Bolu Abant, Turki

26 Mar 1963, gempa bumi di Wakasa Bay , Jepang

26 Jul 1963 gempa bumi di Skopje , Yugoslavia , 1.000 orang tewas

26 Mei 1964 gempa bumi di S. Sandwich Island

26 Jul 1967 gempa bumi di Pulumur, Turki

26 Sep 1970 gempa bumi di Bahia Solano , Colombia

26 Jul 1971 gempa bumi di Solomon Island

26 Apr 1972 gempa bumi di Ezine, Turki

26 Mei 1975 gempa bumi di N. Atlantic

26 Mar 1977 gempa bumi di Palu, Turki

26 Dec 1979 gempa bumi di Carlisle, Inggris

26 Apr 1981 gempa bumi di Westmorland , USA

26 Mei 1983 gempa bumi di Nihonkai, Chubu, Jepang

26 Jan 1985 gempa bumi di Mendoza , Argentina

26 Jan 1986 gempa bumi di Tres Pinos , USA

26 Apr 1992 gempa bumi di Cape Mendocino , California , USA

26 Okt 1997 gempa bumi di Italia

Tahun 2000 - kini

Tsunami di Aceh tanggal 26 Desember'04, Gempa Jogja 26 Mei 2006,
Tasik gempa 26 Jun 2010,
Tsunami Mentawai 26 Oktober 2010, Merapi Meletus 26 Oktober 2010.


Ada apa dengan 26.? Trnyata..dlm alquran, jus 26 surat asy-syu'ara yg didalamnya pengertian tenteng azab Allah... Subhanallah



*** Sebenarnya masa Tsunami tahun 2004 tu aku ada di kampung lagi, aku turut rasa gegar tu tau...huhu...tapi ada yang kelakar dengan aku yang sengal² ubi ni pasal Tsunami nih..hihi



Monday, November 15, 2010

Kebosanan Di Pejabat

Perkara apa yang patut anda lakukan apabila bosan di tempat kerja

1) Membunuh beberapa ekor lalat

2) Menempatkan mereka dibawah sinaran matahari hingga kering selama satu jam

3) Setelah mereka kering, ambil pensil & kertas..
imagination apa yang perlu anda lakukan pada mereka.


Ini adalah contoh yang terbaik :-






Nih mesti kerja orang² yang memang dalam tahap kebosanan yang agak terlampau..haha
aku pun tak terlintas nak imagin sampai macam nih..

Kalau aku lah kan, sudah semestinya aku nak draw muka Officemate yang paling aku menyampah..huhu...baru tragis dowh..hahahahahah (gelak guling²)



*** Bagus betul sekali sekala stress buat kerja dapat email macam nih..
uewwww... ^_^

Takers vs Unstoppable

Semalam outing yang tak di duga sebenarnya,
aku memang tak ada plan apa² pun untuk weekend hari tu,
tapi yer lah kita kan manusia biasa yang hanya boleh merancang yer dok..?
hihi
Okeh..

Last week memang ada plan nak g cinema tapi hampeh tak tahu movie apa yang sedang ditayangkan.
Last² aku yang buat pilihan nak tengok Takers,
huhu..ni lah yang dikatakan hemtam koromo
(betul ker ayat nih..)


Best gak movie ni walaupun dorang perompak tapi semangat setiakawan memang superb..tp kannnnnnn hero yang aku minat tu mati lah pulak..huhu..
(lagi tak best sebab tengok kat Leisure Mall, Cheras..GSC pulak tu!! i dont like..)

Dan petang semalam pulak disebabkan hujan tak boleh nak gerak g dekat kereta, kiteorang pun layan lah movie Unstoppable nih..
(ni tengok kat TGV Cheras Selatan,baru lah syaduu..hihi)



wehh..memang superb best dowh..! huhu..starting sampai last² minit movie nak habis pun terasa berdebar movie nih, ye lah cerita pasal keretapi kan..
sekali berdesup keretapi bergerak laju aku menjerit terkejut..hahahahah.aku sorang jer terkejut rupanya..hihi
(malu aku disitu..nasib baik tak ada nampak blusher²..ekekekek)

Kawan² segenap alam sekalian, tak rugi woo kalau korang layan movie nih.. hihihi



*** Pecah rekod seminggu sekali layan movie..ranap poket..huhu

Friday, November 12, 2010

Jiwa Kacau

Hati Oh hati.....datang tanpa aku sedari
Hati Oh hati.....jangan biarkan terpaut di jiwa ini
Hati Oh hati.....bawa lah dia pergi
Hati Oh hati.....lupuskan lah perasaan ku ini
Hati Oh hati.....usah biarkan aku berubah hati
Hati Oh hati.....tak ingin cintaku ini berganti
Hati Oh hati.....stay away from me..............................
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



Tak tahu apa tak kena dengan aku harini, sewel kot..tetiba jer jiwa kacau..
uwaaaaaaaaa....
ni yang buat "Belia Benci Dadah" ini...
uwaaaaa...merepek lagi aku nih..benci..!



*** Aku pun tak tahu apa kena mengena Spongebob dengan entry Jiwa Kacau aku harini..

Thursday, November 11, 2010

Tak Sedar Diri


Tengah² harini mood aku memag dingin kalau ternampak muka si mamat yang memang aku menyampah.. (ops..! bak kata BFF aku jangan nyampah sangat nanti jadi sayang..)
keji ok..! huhu

Sambil² dok pikir apa lah menu aku nak melantak lunch jap g, tup² naik email ni...
hahahahahaa....title kat email tu "Resign Jer lah makcik" tapi aku nak tukar, tak sampai hati nak panggil makcik....................aku nak buat title baru "Nenek Tak Berapa Sedar Diri" muahahaha..keji kan aku panggil camtu,hihi..

Tengok gambar nih :-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


hahahahahaa...sekarang korang baru tahu kenapa aku tukar title lain..
weeeeeeeee....~



*** Harus lah nenek ni resign ok, bagi chance pada golongan muda untuk rebut jawatan
dia pulak...hahaha

Puas Hati

Lega hati & lapang dada dengan segala jenis beban harini. Dengan beraninya habis semua kisah aku time school dulu aku cerita pada kawan aku..huhu..thanks Ana!

Dah lama aku simpan segalanya tapi harini, hureyyyyyyy...! semua bersepai,ngeh³...

Banyak gila cerita aku rupanya, aku dulunya dianggap sebagai anti lelaki sebab sesiapa yang tangkap cintan dengan aku semua aku tak terima, reject hidup²... (wahhh..kekonon cam ramai sangat lah tu,pada hal tak lawa aku ni..huhu).

Aku reject bersebab weii, aku tak dapat lupa first love lah katakan pada hal aku yang mintak clash dulu..huhu.. rasakan kau cik lily, ngeh³....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Tapi sekarang ni hati aku dah berbunga riang..wink³..! dah 5 tahun hati aku telah diisi..hihi..

Alhamdullilah, Tuhan telah pun bukak hati aku pada insan tuttt..tutt... ^_^
hahahahahha

Wednesday, November 10, 2010

Hanya Seminit

Jom baca info yang aku dapat melalui email semalam, sebagai renungan kita bersama.
Sharing is Caring.. ^_^

_____________________________________

Seminit Saja

Betapa besarnya nilai wang kertas bernilai RM1 apabila dibawa ke masjid untuk disedekahkan, tetapi betapa kecilnya kalau dibawa ke Mall untuk dibelanjakan.

Betapa lamanya melayani Allah selama lima belas minit namun betapa singkatnya kalau kita melihat filem

Betapa sulitnya mencari kata-kata ketika berdoa (spontan) namun betapa mudahnya mengata @ mengumpat tanpa perlu memikir panjang

Betapa asyiknya pertandingan bola dipanjangkan waktunya namun kita mengeluh ketika khutbah di masjid lama sedikit daripada biasa.

Betapa sulitnya untuk membaca sehelai Al-Quran tetapi betapa mudahnya membaca 100 halaman dari novel @ majalah yang laris.

Betapa beria-ia orang untuk berada didepan dalam pertandingan @ konsert namun lebih senang berada di saf yang paling belakang ketika di masjid.

Betapa mudahnya membuat 40 tahun dosa demi memuaskan nafsu berahi semata, namun alangkah sulitnya menahan nafsu selama 30 hari ketika berpuasa.

Betapa sulitnya untuk menyediakan waktu untuk solat 5 waktu, namun betapa mudahnya untuk menyesuaikan waktu dalam sekejap pada saat terakhir untuk event yang menyenangkan.

Betapa sulitnya mempelajari erti yang terkandung didalam Al-Quran, namun betapa mudahnya mengulangi gosip yang sama pada orang lain.

Betapa mudahnya kita mempecayai apa yang dikatakan surat khabar namun, betapa kita meragui apa yang dikatakan oleh kitab Suci Al-Quran.

Betapa takutnya kita apabila dipanggil boss dan cepat-cepat menghadapnya, namun betapa berani & lamanya untuk menghadapNya saat berkumandangnya Azan bergema.

Betapa setiap orang ingin masuk Syurga seandainya tidak perlu untuk percaya @ berfikir @ mengatakan apa-apa @ berbuat apa-apa










Pemilik Blog Dah Arwah...??

Salam......
Lama tak update ^_^ hahaha..rajin lah katakan, bukan bz pon sebenarnya..hiks..
Bukan saja tak update, jenguk blog sendiri pon tak..Ya Allah, amat zalim kamu ni..hihi
Kadang² tu lupa diri yang aku ni ada blog sendiri..ngeh³..

Bak kata Cik Embun kat rumah :

Cik Embun :Blog ko tuh ape citerr...??

Cik Lily :tak update pon, singgah pon x...haha

Cik Embun :baik aku anggap owner tu dah arwah jer..

Cik Lily :weii..gila kejam...ngah malas nih...

Cik Embun :
boleh gak sedekah al-fatihah...haha


Kejam kan Cik Embun nih....??huhu...