Tabung

My Friends

Thanks

Thursday, May 19, 2011

Pencuci Muka Saya Jenama St.Ives

Gila kerek punya title,hahahahahaha.. :P
Jenama ni memang aku guna since zaman sekolah lagi.
Agak sesuai dengan kulit muka aku yang oily dan mudah naik black head & white head.
yang bawah ni pack baru, yang dulu tiub dia ni transparent.
sumber : google
Tapi sejak dah bekerja rasa tak mampu pulak, huhu walaupun tak sampai rm20 pun
aku kan gila kentang punya kedekut, bila muka dah start cam bulan purnama
baru terhegeh² cari balik. Yang ni sempat aku guna 2 tiub, pastu aku tukar yang ni
sumber : google

Bukan sebab suka² tukar kebetulan kat Guardian time tu habis stock,
aku belasah lah, bila tengok lebih kurang je..
tapi guna tak habis pun sebab aku sangatttt malas, ini cerita 3-4 bulan lepas yer adik² :p

Dalam masa 3-4 tu aku cuci muka guna sabun mandi iaitu, 
andai kata shower cream aku Lux, maka Lux lah pencuci muka aku
dan sekarang shower cream aku Lifebuoy, maka dengan itu Lifebuoy telah
menjadi pencuci muka aku jugak..kahkahkah :D

Sejak minggu nih, banyak sangat perkara aku berfikir maybe..
dah semakin keras dan tegar muka aku nih..bila pakai scrub, 
hari ni ok esok dah teruk semula mana boleh pakai scrub hari²..
huhu padan muka T_T petang ni jugak kena g cari cleansing foam.. :D

Gigih kan aku..hahaha pemalas, muka sendri je pun!!

2 comments:

qellissa said...

suka pakai st ives ni punya scrub..best...=)

lilY said...

@qellissa
- kann..mmg betol² menyental lah jdnye ;)