Tabung

My Friends

Thanks

Thursday, July 1, 2010

Korean Drama - Brilliant Legacy

Pernah tak layan drama nih..??sekarang nih tengah hangat hampir hangus dimainkan kat 8TV nun..huhu
aku ler tak lepaskan peluang nih, sungguh aku meminati drama² dari korea nih..meh baca sinopsis cerita nih :-
Eun Sung (Han Hyo Joo) adalah seorang gadis baik hati yang memiliki segalanya, seorang ayah yang penuh kasih, sebuah keluarga kaya dan bahagia. Tetapi sikap ibu tirinya, Baek Sung Hee (Kim Mi Sook) mengambil segala harta kekayaan selepas kematian ayahnya (dalam kes kesalahan identiti) dan memaksanya untuk mengurus dirinya sendiri sekaligus membesarkan anak kesayangan sebenarnya 'Seung Mi' ( moon Chae Won) dengan hati-hati.Tetapi Eun Sung beruntung kerana bakat dalam memasak, dia diterima untuk sebuah syarikat makanan Tsing Sing yang dimiliki oleh keluarga SunWoo. Tapi terlalu banyak hal yang terpaksa dilalui oleh Eun Sung ketika mula bekerja disitu, termasuk nenek Sun Woo Hwan telah mewariskan harta pusaka kepada Eun Sung yang membuatkan keluarga Sun Woo Hwan membencinya...

Nak tahu lagi macam mana kisah Eun Sung nih korang g ler tengok sendiri, esok dah final episod..rasanya happy ending.. ngeee... ;)

No comments: