Tabung

My Friends

Thanks

Friday, October 15, 2010

Spagetti & Prego Mushroom Sauce

Tadi masa layan FB aku terperasan link daripada kawan aku mengenai Prego Sauce
(pengemar spagetti confirm tahu)
yang dikatakan mengandungi bahan terlarang bagi umat Islam, nauzubillah....
jom baca, aku copy & paste jer tau :-
Semalam,setelah memasak nasi, udang goreng dan etc. Anak saya nak makan mee speghetti. Memandangkan bahan-bahannya semua cukup, saya pun masakkanlah. Bila speghetti dah selesai dimasak, anak saya Kamal pun bertanya, umi daging kecil yang masin sedikit itu daging apa? Si abang Salim pun jawab rasanya macam keju balls......
dikunyah rasa asin-asin.


Anak saya Kamal makan sampai dua pinggan,
sedap sangat spegetti Ummi masak dan kebetulan pula memang favouritenya,
saya cuma sepinggan kecil sekadar nak rasa.
Setahu saya sauce speghetti biasanya tomato dan kadang-kala ada mushrooms tetapi yang ini lain sedikit......


saya pun bergegas ke dapur,
pergi lihat botol sauce yang diberi nama Italian Sausage for Speghetti keluaran PREGGO made in USA ..


Ligat mata baca label pada botol, hati dah tak sedap,
tekak rasa mual macam orang hamil.



Tiba-tiba terlihat INGREDIENTS: tomato,bla-bla,bla-bla........
pork minced meat!
Astaghfirullaahalaziim..
saya masak speghetti dan saucenya mengandungi babi.
Yang dah termakan babi semuanya terperanjat!

Begitu senang lah kita umat Islam terpedaya..nauzubillah,
lepas ni confirm kalau akak aku masak spagetti kena tukar sauce lain walaupun rasa berlainan.


*** Teringin nak tahu sauce spagetti kat Pizza Hut
guna sauce
brand apa,
sebab aku suka spagetti kat situ..weeee...~

No comments: