Tabung

My Friends

Thanks

Saturday, November 27, 2010

Perompak Durjana

Salam pagi yaa...
Tajuk n3 ni sebenarnya aku nak letak yang agak kasar tapi tak tau pasal apa tak tertaip
kihkihkih..
Korang ada baca Harian Metro semalam..? (26hb Nov.2010) muka depan sekali..
geram betul aku baca..
Syahdu betul aku pengorbanan seorang ibu kepada anak dia..
Malam semalam ada perompak pecah masuk rumah dorang, kebetulan husband dia kerja shift malam so tinggal dia dengan anak dara dia jer lah.
Yang aku tak leh blah, lepas habis jer si perompak ni mengeledah rumah dapat lah hasil dalam 2k mybe perompak tak guna lagi tak puas hati..
boleh pulak nak suruh si ibu buat pilihan sama ada nak tengok anak dara dia berumur 12 tahun tu kena rogol @ dia merelakan diri untuk dirogol..
memang sial..!
Ibu mana lah yang sanggup tengok anak kena rogolkan..besar sungguh pengorban tu.
Subhanallah..
Lagi sedih kena rogol depan anak dia..
siap perompak yang lagi sorang tu record guna handphone pulak tu..
Ya Allah..
bayangkan lah apa yang dilalui 2 beranak ini...
semoga perompak² tersebut terima balasanNya
amin..

---------------------------------------------------
Belum habis lagi ni...ada lagi cerita perompak..huhu
Warning..!!
n3 kali ni agak panjang..hauhauah
---------------------------------------------------
Semalam Cik Senah (housemate aku..kihkih) ada citer ng aku adik dia kat johor sana pun ada perompak pecah masuk rumah.
apa tak dak kerja lain ka hampa nih dok rompak sana sini..ish
okeh..balik kepada citer asal..

Adik Cik Senah ni ada buat partime lepas office hour so balik kerja dah tentu lah malam lebih kurang pukul 11 cam gitu.
Dalam 3-4 hari jugak lah masa dia on the way balik kerja tu dia perasaan ada orang follow dia naik kereta Wira ni..dia pun citer ng housemate dia..ada lah sorang tu bagi adik Cik senah ni sebilah pisau,mybe pisau lipat kot..menurut kawan adik Cik Senah pisau tu kalau kita simpan dekat ng kita insya'allah tak de apa² pun yang boleh sihir @ pukau cam tu lah..
Dah tu adik Cik Senah ni pun usung lah ke sana sini pisau tu
Keesokan hari tu dia pun buat report kat office dia cakap ada orang follow..
then dorang suruh g buat report polis..lepas jer buat report malam tu polis pun round lah depan rumah adik Cik Senah nih.

Malam tu jugak polis standby kat depan simpang rumah dorang tu
(yang ni aku tak tau apa motif jaga depan simpang)
then malam tu jadik Cik Senah ni nampak Kereta Wira tu tunggu depan rumah dorang,
dia pun kunci pagar masuk rumah..last² nampak kereta tu pergi camtu jer..
Tapi...bila dorang bangun jer pagi almari dah kena geledah..
barang kemas, wang tunai habis lesap..
bayangkan beg duit bawah bantal tidur pun dia boleh ambil..?
hah..?pelik...
ni perompak ghaib nih..ng kata lain semua kena pukau malam tu.
Yang bernasib baiknyer adik Cik Senah lah barang² dia langsung tak diusik..
sebab dia kan ada pisau yang housemate dia bagi tu..
kesian pulak budak yang bagi pinjam pisau tu yang kena rompak.
Then..
pagi tu g buat report polis lagi..polis datang inspections bagai tapi langsung tak dapat kesan apa²..cap jari semua tak de..
apa lah nasib kan...

Takutkan...
yang aku tau kalau tak nak kita kena pukau kalau boleh pakai baju terbalik,
tak kira lah baju ker seluar yang mana 1
(yang ni faham² sudha..hihi)
insya'allah..
sebelum tidur baca ayat Kursi..Al fatihah 3x..ayat 3kul..
mudah²an tak de apa²...



***Penat lak aii menaip panjang²..ngeh³

2 comments:

Leez LoOr ;p said...

kejadian rompakkn n rogol 2 jd dkt kawasan umah leez, sgt terkejut bc berite 2.. mmg binatang orang tu!!! setiap ape yang terjadi ade balasannye, moge Allah cepat2 turukan balasan kt perompak tu.. sedih sgt~ :(

LilY said...

Leez :

yer ker..?emm...
xsngke betol..
ati binatang dorg nih..
smoge tuhan balas segale....

i pon sedih :(