Tabung

My Friends

Thanks

Monday, December 27, 2010

Al - Fatihah

Salam penuh keberkatan pada hari ini
subuh pagi tadi abang aku mesej bagitau kawan aku ezura@ lebih mesra aku panggil kak Ngah
telah pun kembali ke rahmatullah, akibat penyakit kronik Leukimia.
Al - Fatihah pada arwah
aku tersangat sedih, ini dah kali ke-2 kawan aku meninggal dunia
sungguh tak ku duga dia ada penyakit ni, rasa menyesal mula merayap dalam fikiran aku
kawan² aku yang lain tau tapi jer tak tau
baru tadi aku baca semua post dia kat FB..ya Allah !
memang dia menderita..kenapa aku tak perasan ?
kejam aku...

Teringat dulu masa sekolah, dia selalu tolong aku beli Majalah Galaxy..
aku tak ada transport nak keluar, dia selalu dapat pinjam motor ayah dia..
terima kasih kak Ngah..
Aku tak dapat balik kampung untuk jenguk arwah buat kali terakhir,
hanya doa aku dari sini untuk kak Ngah
Takziah buat keluarga arwah

Perasaan yang sama aku rasakan pada tahun lepas semasa BFF aku kembali ke rahmatullah
disebabkan penyakit yang sama.
yang membezakan dia hanya menderita selama 3bulan selepas buat pemeriksaan,
belum pun sempat buat kemoterapi Tuhan dah tarik nyawanya..
kak Ngah..dengar cerita dah lama sakit, sempat buat kemoterapi beberapa kali
cuma umurnya tak cukup panjang..

Al - Fatihah kepada arwah kak Ngah & Suhailiza



5 comments:

Cik HaRiZa said...

semoga arwah ditempatkan di tmpt yg terbaik di sisinya...amiin

LilY said...

Cik Hariza :
mudah²an..amin -.-"
thanks

apeyx said...

panjatkanlah doa dan sedekahkan al-fatihah.. nescaya arwah ditempatkan bersama org2 yg beriman.. aminn

LilY said...

apeyx :
amin..
thanks

[z@ck] said...

takziah untuk family kawan awak.doakan dia tenang disana ye.