Tabung

My Friends

Thanks

Friday, December 3, 2010

Tips Mengetahui Camera Tersembunyi

Assalammualaikum...
Selamat hari jumaat yang penuh keberkatan..
aku suka hari jumaat..rasa masa cepat berlalu..hiks
Okeh..

Mesti semua orang pernah masuk fitting room kan..?
alah..bilik untuk kita test baju kat shopping complex tu..
emm..aku pun selalu guna bilik tu untuk test baju,
tak pun aku masuk untuk betulkan tudung...
ekekekkeke...keji pulak kan..hiks

ni ada tips untuk kita mengetahui kalau² ada hidden camera dalam fitting room tu..
ladies....plz alert ya.. !

Di depan bilik persalinan, ambil telefon bimbit anda dan pastikan yang anda boleh membuat panggilan. (maksudnya..mesti ada kredit tau)

Then, dalam bilik persalinan anda perlu buat panggilan. (call lah sesiapa pun)
Jika anda tidak boleh membuat satu panggilan, ini bermakna terdapat satu kamera tersembunyi didalam bilik tersebut.
Ini disebabkaa gangguan optik gentian semasa perpindahan isyarat
Segera lah anda keluar dari situ ya..
kang tak pasal² pulak picture @ video anda menukar pakaian tersebar..

ni boleh jadi satu lagi ancaman kepada kaum wanita & kanak² kan...
tak bermoral betul lah manusia yang buat kerja macam ni...





*** Ada lagi satu tips kalau masuk fitting room ni..kena pandai tengok mirror kat dalam tu..tapi aku dah tak ingat lah pulak..ngeh³

26 comments:

mOoN said...

jarang masuk fitting room...
fobia actually...
slalu maen agak2 size je...
x muat,, sedekah kat sape2...
hukhukhuk...

LilY said...

mOoN :
wahh..bagus lah kamu moon..
sy pon da fobia nk msk...
huhu

aliza said...

mmg bahaya kalo tul ada camera.
x sal2 jadi ngetop lakk..ngeh3

LilY said...

aliza :
betol²..
kang lagi pemes dr dato' ct..
ekekkekek

Asma Haha said...

betul ke?nk trylah...

fika said...

info yang sgt menarik.xpasal2 kne snap mse try2 baju.licik sungguh depa

LilY said...

Asma Haha :
yup.. ! betol...
try lah ^_^

fika :
depa ni mmg licik...
xdak bermoral kan.. ?
huhu

Far8 budak baik said...

wahh..takut dah aku..nnti org jual
vedio aku tu..femes gak nnti =p
eleh..aku pun touchup gak dlm tu..
haha

LilY said...

Farid :
kau laki ape nk takut nyerrr....
touchup gak ker..??
sebok cam gegurl..
ekekkekek.. !

zureen said...

wahh!
info menarik!
thanks for sharing! :)

LilY said...

zureen :
most wlcome ^_^

Fiqah Alias said...

thanx a lot...lps2 nie kene berhati-hati laaaa..huuu~ takut plak nk masuk fitting room...

tomatokering :) said...

haish..yeke..aduhh

LilY said...

Fiqah Alias :
yea²..pastikan fiqah wat xperimen ni dlu tau sblm try baju..
kihkih ^_^

Tomato :
yer lah..sal xcayerr..?
g try dlu k...
huhu

Azza Zahra. said...

Ok thx for the info.
Yg kena tgk cermin tu,
letak jari telunjuk kat
depan cermin tuh, pastu
tengok jarak antara hujung
jari dengan imej jari kita
kat dalam cermin. Kalau
jarak panjang & semacam,
means cermin tu ada dua side.
Itu yg I taw lar. Mgkin ada
byk lagi, kan. Well, hye!

ijatnuar87 said...

yg cermin tu,sentuh kuku kat cermin tu,kalu kuku & bayang2 tu ader jarak maknanya cermin tu normal,kalu kuku & bayang dlm cermin tu bersentuhan,mknanya tu cermin tembus pndang...try la cuba,tengok kat cermin rumah biasa...

Rifki Fauzi said...

hallo teman,

saya mau minta tolong nich... Boleh nggak..???
Begini...saya kan sekarang sedang mengikuti sebuah kompetisi blog.
Nah, saya butuh support dari teman agar bisa menang,
untuk memberikan komentar pada artikel saya di :
http://rifkifauzi.blogdetik.com/index.php/2010/11/dari-internet-sehat-jadi-hebat-dari-dunia-maya-jadi-nyata/

TERIMA KASIH BANYAK

salam teman blog,
Rifki Fauzi
(weowe.blogspot.com)

Leez LoOr ;p said...

tQ2.. sangat2 bergune ni ^_^

LilY said...

Azza Zahra :
ha'ah..btol tu..
i pon pnh bace info yg u ckp tu..
tp dah lame..da lupe..
thanks ya !

ijatnuar87 :
thanks 4 sharing ^_^

Rifki Fauzi :
i would try later k.. ^-^

Leez Loor :
most welcome dear (",)

cikk yaya said...

wahhh
TQ for information

LilY said...

cikk yaya :
welcome dear.. ^_^

Nabilah said...

WOWW ! tetibe rasa seram ><.

Thanks yaww bagitauu ^^

LilY said...

Nabilah :
welcome dear ^-^

Elly said...

mohon share..tq 4 da gud notes ya!=)

aqim said...

haha..bgoz la akak ats nasihat nie..bleh dguna pkai oleh sume owg..

LilY said...

Elly :
ok..no problem ^_^


aqim :
sharing is caring kan..huhu