Tabung

My Friends

Thanks

Monday, December 6, 2010

Burger King Menggunakan Lemak cik B

Owh.. ! Burger King..
ada ker yang tak pernah dengar nama Burger King nih..?
makan..?? ada ker..? aku lah tu.. muehehehehhe..
serius..seumur hidup aku tak pernah aku makan
Burger King
..
syukur.. !
Mungkin ramai yang dah tau pun Burger King menggunakan lemak cik B..
emm...aku ja lah lembab update..huhu
dah agak lama email ni..aku ja lah yang tak tengok²..hihi
nasib baik tak berkepam weii..
harini baru terbuka hati nak check email..huhu

aku sebenarnya tak tau lah apa kebenda keping² color coklat tu..
agak aneh.. !

hah ! kan..dah terang lagikan bersuluh..
terang² logo Burger King kat situ

emm...agak mual aku tengok..
muakakakkakakaka.... !

close up lagi....
senang cerita..Burger King cap cik B kah..?
ish...

Nauzubillah...
senang sangat Yahudi nak pesongkan akidah kita nih...

kepada yang pernah makan tu..hampa tawakal ja lah nah..
apa nak buat..lepas ni kena lah lebih berhati²..

teringat semalam aku lunch kt
Medan Selera Kg.Dato' Abu Bakar Baginda

emm..kekonon nak makan situ sebab selera kampung..

1) Makanan - not bad
2) Service - aku ni asik kena tukar air..
ada kot dalam 5x orang tu bawak air yang salah
3) Kebersihan - amatlah fail..mati selera aku..

p Alamanda terus kena makan something sebab aku rasa meloya teringat kedai makan tu...
3 perkara ni amat penting untuk aku kalau nak makan kat luar..
sebab aku mudah rasa meloya..
bukannya nak kata aku ni bersih sangat..tapi tak tau kenapa..




*** Nasi ayam pak mael kat shah alam more³ sedap weii...huhu

13 comments:

Sephi Sephia said...

Selamatlah.
Sebab saya memang boikot makanan segera dan restoran makanan segera.. Terima kasih atas info ini =)

LilY said...

Sephi Sephia :
alhamdullillah...
sy pon xpnh mkn..
tp fast food len ada gak makan..
hihi..

Aimi Razman said...

whoa is that true ? yuuckkks ! thnx for info

nama saya NINA said...

are u sure gambar tu BK malaysia?..sebab nina pernah praktikel kat kilang yang process daging burger king nie..kilang tu process wendeys jgak...nina ade tanye QA situ dorang memang gune 100% daging.xcampur ape2 pon.SPICE pon x...kilang tu memang ade HALAL certfct.

ijatnuar87 said...

isk,daging tu nak bakar ker?dari bakar, baik campur dengan racun tikus, pastu bagi askar2 israel makan,kurang2 diorg mati, kurang la sikit kesengsaraan Palestin nun...

Nabilah said...

erk ! thanks for the infos ..

tapi tol gak apa yg Nina cakap .
Burger King satu dunia ada , kan ?
macam mcD , KFC .. lain negara lain makanan and ingredients . contoh kat mcD Singapore , sumenye totally pork .

Leez LoOr ;p said...

thnks 4 d'info :)

aqim said...

eee..nsib baik sy xpna mkn burger king tuh..geli arn??

aqim said...

eee..nsib baik sy xpna mkn burger king tuh..geli arn??

Budakjahat said...

biar betik, btul ke info nie, emmm, kena siasat lu nie

LilY said...

Aimi Razman :
maybe lah...welcome dear

Nina :
itu sy xpasti lah..
mungkin juge btol..
tp xsme cam Mcd..sume import yg sy tau

ijatnuar87 :
amboih zalim nyer die..
hehe..mudah²an yer

Nabilah :
yer memamg..
tp kesahihan tu belum pon d kenal
pasti..
ade ura² mngatakan BK lum dpt sijil halal dr Jakim..
wallahualam...

Leez LOor :
welcome dear..

aqim :
mudah²an lah kan..

Budakjahat :
yer..baik siasat..hihi
sy pon ngh mngodek info pasal ni..
thanks

ijatnuar87 said...

ahaks...kejam tp mudah-mudahan plak,hehehe...

LilY said...

ijatnuar87 :
hahahahaha..
saje² jer..hiks