Tabung

My Friends

Thanks

Monday, January 10, 2011

Keputusan AJL ke 25



Semalam berlabuh lah tirai Anugerah Juara Lagu ke 25
pemenang dah pun diumumkan.

Juara : Tolong Ingatkan Aku - Ana Raffali
Naib Juara : Drama King - Black & Meet Uncle Hussein
Tempat Ketiga : Noktah Cinta - Hafiz
Persembahan Terbaik : Hanyut - Faizal Tahir

Keputusan ni aku agak terkejut, bayangkan bukan aku je tapi ramai yang meramalkan Drama King, Pelita, Hanyut & Cinta Sempurna. Tapi semalam, yang paling aku bangga A.P.I lagu Pelita
memang gempak, Lan memang the best Noh pun not bad.

Tolong Ingatkan Aku, hari² aku dengar lagu nih..ok lah tapi bagi aku mungkin ada yang lebih layak kot, lagi pun semalam Ana Raffali punya persembahan kurang mantap agak terubang ambing.

Noktah Cinta, aku pun tak pasti..tapi menurut Cik Embun katanya juri² saja nak bagi Ajai menang sebab kebanyakan yang bertanding semalam terdiri daripada band indie, kang komposer semua tak boleh cari makan..haha tak boleh blah

Drama King lagu dah best music dah gempak, tapi rasa macam suara Black tak blend pulak dengan music semalam..tak tahu mana yang tak kena Black pun nampak tak bersungguh² dengan lagu tu.

Hanyut..ok lah best sedap dengan suara Faizal Tahir dengan persembahan yang mantap memang sudah ku jangka dia akan menang. First tu aku ingatkan dalam air tu hanya screen yang di touch-up daripada video klip, tapi meleset..hahahaha ! tahniah Faizal Tahir

Cinta Sempurna..sangat best Yuna punya style ! cantik lah..kalau aku yang jadi juri, aku tak nampak cacat cela pun lagu Yuna tu, tapi sebab tu aku tak jadi juri..
lingkup industri hiburan..ekekeke

Sebelum diumumkan Ana Raffali menang semalam, cabul pulak mulut aku boleh cakap kalau Ana Raffali menang, aku pecahkan TV nih..kekekkeke.
sekali diumukan Ana Raffali yang menang daaaa....
wakakakakak ! tak pasal² aku kena gelak suruh pecahkan TV,
tapi bukan yang kami sedang tengok tu lah tapi yang lagi satu...
hahahahahha..mulut puaka betul

Pendek kata, terima lah keputusan dengan hati yang terbuka.

Tahniah ! Ana Raffali...

5 comments:

SyedGraphiX said...

btul2..
trima jela.. x yah la smpai buat mcm
ni http://syedgraphix.blogspot.com/2011/01/kemenangan-penuh-kontroversi.html

man yusoef said...

wah tak boleh pergi der ana rafali menang...yuna should win...her voice and music arrangement was awesome..huahuahua

lilY said...

SyedGraphix :
- kalah menang adat pertandingan
kita terima je lah..huhu


man yusoef :
- yup ! nop..A.P.I more better than Yuna, Yuna 2nd place..
ekekekekeke, jgn marah..huhu

salykin said...

mcik sokong fbi..shut up not shut up ana rafalli menang..heee

lilY said...

salykin :
- ha'ah kan..fbi memang best, kelako xigt..kihkih