Tabung

My Friends

Thanks

Wednesday, January 19, 2011

Pesta Duit Syiling



Bagaikan pesta..baca lebih lanjut kat Sini.

Tergelak jugak aku dengar Hotfm pagi tadi topik ni.. 
then, tadi lunch hour aku godek² lah Harian Metro Online terjumpa lah berita ni. 
Kereta pacuan 4 roda yang membawa RM75 000 syiling terbalik.. 
fuuh ! banyak babe bersepah atas highway

Dah tu pengguna highway yang lain bagaikan menerima durian runtuh mengutip syiling yang berterabur @ lebih senang orang kita cakap rezeki jangan ditolak...hauauaha
Malu kot megutip duit syiling lagipun bukan duit kita, rata² dalam foto tu Melayu..malu lah. kita ni Islam apa hukum korang kutip duit² tu..? nak bagi anak bini makan kat rumah..? berkat ker..?
emm...waallahualam..sendiri fikir.

Aku cuma kesian kot kat owner tu jer, melayu jugak tu..dia pun tak dapat buat apa²..

3 comments:

sop said...

dorang tolong kutip kot

L.e.e.z.a said...

mereke-mereke ni tak pikir ke, ape lah nak jawab kat "sane" nnt =(

lilY said...

sop :
- ha'ah kan...tolong owner tu kot..

Leeza :
- itu urusan dorang dgn Tuhan lah kan..