Tabung

My Friends

Thanks

Thursday, January 6, 2011

Retired Dari 'ber' Facebook


Bagi korang Facebook lebih banyak kebaikan atau keburukan..?
aku pun tak tau yang mana satu..
rasa macam nak retired dengan Facebook nih,
tapi tak tau lah success ker tak.

Sekarang nih kena pulak dengan aku, banyak keburukan yang aku dapat daripada Facebook nih
al-maklum lah kawan² dah ramai dalam tu..eksyen lah sikit..

Ni diantara habit aku kat Facebook :-

- Sesi cemburu buta pun timbul
- Sesi menganyam ketupat pun terserlah
- Sesi mengatal dengan classmate dulu mula menjelma
- Segala aktiviti semua nak dicanang..dah macam diari
- Mula terpandang benda² yang tak sepatutnya
- Terbabit dalam permasalahan orang lain, sebab rajin komen sana sini


Nak delete account fikir berjuta kali..sayangnyaa...
kalau tak delete, setiap kali on9 mesti gatal jari nak menaip F.A.C.E.B.O.O.K
semakin banyak malapetaka aku kat Facebook tu..





*** Account Twitter dah lama active tapi tak terusik, tak ada geng...kawan² semua dok kemaruk dengan Facebook...Sendiri, menempuh hidup..uewwww !



9 comments:

mOoN said...

penah terlintas juga tapi memang x berjaya...huhu

TopsyTurvyMum said...

Salam Lily,
i pun dah sebulan deactivate fb ni..
memang masa terbuang membelek hal peribadi org hehe..

nanti nak delete forever:)

jommmmmmm...

LilY said...

Moon :
- tu lah..ni bkn penah terlintas g dah bkali² melintas tp xbjaya..ekeke


TTM :
- dah try deactvice aritu..tp gatai tgn p active balik..
muakakakakaka

SyilAdlin said...

sy dah berjaya menghapuskan ketagihan mukabuku..yeeehhaaaa

LilY said...

SyilAdlin :
- wahh..bagusnya.. ! ada tips x..?
hehehehe

ifwat SAHAJA said...

facebook bosan, blog lagi bagus.hehehe

LilY said...

ifwat SAHAJA :
- mula² dulu best lah kan..
hehehe

ijatnuar87 said...

hehhehe...gunakan dengan penuh berhemah...xder la rasa camtu,hehehe

LilY said...

ijatnuar87 :
- kejap je lah nak berhemah pun..
pastu ke laut..hehhehe