Tabung

My Friends

Thanks

Thursday, January 20, 2011

Stairway To Heaven Korean Drama Series

Pernah tengok drama korea Stairway To Heaven..?
masa tu aku tengah study lagi kot..hehe. ok aku tak ingat tahun..

Sangat sedih drama nih, menangis² cengeng aku dulu hahaha..romantik tak ingat
time tu lah aku mula berangan kalau lah ada Mr.Right yang betul² gila kan aku macam dalam drama nih..
huhuhuhuhu..ok itu bukan kenyataan, ada ker lelaki macam ni..? 
kalau ada..alhamdullilah..nanti pm i k..kah kah kah


Drama ni tragis..Sung Ju (lelaki) & Jung Suh (perempuan) ni kenal daripada kecik² lagi. dah start suka sama suka, then bila dah dewasa Sung Ju melanjutkan pelajaran ke oversea selama 3 tahun. Hari ketibaan Sung Ju ni balik Jung Suh excident..Yuri iaitu adik tiri Jung Suh pun suka kan Sung Ju, dia telah langgar Jung Suh dengan kereta sehingga Jung Suh hilang ingatan. Yuri bagitau Sung Ju yang Jung Suh dah meninggal padahal Tae Hwa abang kepada Yuri yang menyaksikan kejadian tu bawak Jung Suh pergi jauh dari mereka semua dah telah tukar nama Jung Suh kepada Kim Ji Suh (ini disebabkan Jung Suh hilang ingatan serta tak dapat mengingati semua kisah silam).
Setelah hampir 5 tahun, Sung Ju mengambil keputusan ingin bertunang dengan Yuri atas dasar bisnes korporat. Pada hari pertunangan tu Sung Ju nampak kelibat Jung Suh...........jeng jeng jeng

baca seterusnya kat Sini
tak pun korang layan lah kat channel NTV7 sekarang ni setiap isnin hingga khamis jam 12 tengah hari, dorang repeat semula..kah kah kah.



Tragis cerita nih...dugaan betul kalau di alam nyata..
meh aku cerita lagi sikit..Jung Suh tu mati ending nya...kah kah kah
sedih..sob..sob..sob




*** Nak download drama ni buat koleksi.. ^_*

6 comments:

ijatnuar87 said...

wahwahwah...tachingnyer...ending plak tak besh...huhuh...(tapi tak braper minat pom citer korea,suker baca sinopsis jek)hehehe

Omar Faruqi said...

x silap.. kat tv3 pon ada gak kan.. tp versi philipina kot...

Oreo said...

macam pernah dgr je.Waaa,sedih eh cite ni.

tak nak tgk lh nti emosional je lebih.Haha.Tak boleh tgk lah tusyen

lilY said...

ijatnuar87 :
- kihkih sekali sekala lyn touching drama korea..

Omar Faruqi :
- ha'ah ade versi philipina..lum pernah tgk..
mak yg gtau..hihi

Oreo :
- kah kah kah giler sedih citer nih..xyah lah tgk kang banjir lak..hihi

мιƨƨ ℓαℓα said...

minat giler kot citer ni... pergh...........

lilY said...

miss lala :
- same lah kiter..hihi